top of page

Halkın Belediyesi Ama Nasıl?

Bileşenlerinden olduğumuz Silivri Dayanışması’nın çağrısıdır;


Yaklaşan 2024 yerel seçimleri ile birlikte 2014 - 2019 dönemi Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt NUHOĞLU ve 2009 - 2024 dönemi Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyesi Süheyl KIRKICI ile birlikte Silivri'de başka bir belediyeciliğin mümkün olup olmadığını konuşacağımız panelde bir araya geliyoruz. Silivri'deki yüzü aydınlanmaya dönük, Cumhuriyet değerlerini savunan, bilimsel, ilerici dinamiklerin ve sivil insiyatiflerin bir araya gelerek öncülük ettiği bu halk meclisi buluşmasında sizleri de aramızda görmek istiyoruz.


Öncelikle başta Silivri olmak üzere yerel yönetimlerdeki belediyecilik anlayışının toplumcu, halkçı ve daha kamucu bir yol izleyerek, şeffaf ve katılımcı olarak yönetilmesinin mümkün olup olmayacağının konuşulduğu, aynı zamanda yerel yönetimin, ilçe meclisinin daha akademik, bilimsel ve sivil toplum örgütleriyle birlikte hareket eden katılımcı bir yönetim anlayışıyla, kentin katılımının mümkün olup olmayacağının konuşulacağı bu etkinlikte birlikte bir yol arayacağız.


Bu konuları ,tartışmaya açarak Silivri'de farklı bir yönetişimin ve toplumcu bir belediyecilik fikrinin önünü açmayı hedeflemekle birlikte Silivri yerelliğinde daha önce tartışmaya açılmamış bu konuların tartışılması aynı zamanda Silivri'nin de kaderinin çizilmesinde etkili olacaktır.


Artık halkın katılımının, şeffaf ve katılımcı bir kent yönetiminin, halk ve kent adına çalışan bilimsel ve akademik bir Kent Konseyi modelinin, toplumcu bir belediyecilik modelinin tam zamanı.


PANEL | SİLİVRİ

 HALKIN BELEDİYESİ AMA NASIL?

 24 ŞUBAT 2024 Cumartesi | 14.00

 Silivri Öğretmenevi



4 görüntüleme0 yorum
bottom of page