top of page

Emperyalizmin Yenilgisi Çanakkale

Çanakkale savunması üzerinden tam 106 yıl geçti. Emperyalist paylaşım savaşlarından biri olan Çanakkale savunması halkın, çocukların ve insanlığın kitleler halinde öldüğü savaşlardan ilkidir.

Çanakkale, emperyalizmin dünyada insanlara ne vaad ettiğinin apaçık göstergesidir. Bu savunma aynı zamanda emperyalizmin köleleştirdiği toplumların kurtuluşuna giden yoldur. Tüm olanaksızlık ve yoksulluğa rağmen halkın kendi yurt savunması için canlarını verdiği paylaşım savaşı mücadelesidir.

Bugün de bu paylaşım savaşlarına daha yatkın hale gelmiş bir emperyalist düzenle boğuşmaya devam ediyoruz. 106 yıl önceki savunma kadar daha güçlü şekilde emperyalizme, emperyalist paylaşımlara karşı cephe alınması gerekmektedir. Barış savunulmalıdır. Tam da bu noktada Çanakkale, Barışın merkezi durumunda olmalıdır.


"Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar. Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat uyuyacaklardır."


106 yıl önce bugün Çanakkale'de bu mücadeleyi gösteren Önder Mustafa Kemal'i, cephelerde mücadele gösteren, destek sağlayan güçlü halkı ve mücadele uğruna hayatlarını veren şehitleri saygıyla anıyoruz.


Silivri tarihi Kültürel Mirası Koruma Eğitim ve Araştırma Derneği




20 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page