top of page

Anastasios Surları ve Su Kemerleri Projesi Onaylandı

Çatalca Belediyesi, Çatalca Kültür ve Turizm Derneği ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırlayıp sunduğu, bazı Avrupa Birliği ülkelerinin de ortak olduğu Avrupa Birliği Projesi kabul edildi.


Çatalca'nın dünya mirası iki önemli eseri olan Anastasios Surları ve antik dönem su kemerleri projesi Avrupa Birliği fonlu projeler kapsamında onaylandı. Çatalca ve İBB Meclis Üyesi, Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Rasim Yücel yaptığı duyuruda şunları belirtti;

AB de farklı kurumlarda konu üzerinde çalışan uzmanların bir araya gelerek kültürel mirasın sosyal ve eğitimsel değerinin toplumun bütünleşmesine olan katkısına yönelik çalışmalar, Toplumda kültürel miras konusunda farkındalık yaratılması, Arkeolojik siteleri ile halk arasında aktif bağların kurulması, Kültür alanındaki çalışmacıların ve öğrencilerin yerel kültürel mirasları ve AB ülkelerinde ki mirastan haberdar olması , mirası görünür kılacak metodolojilerin geliştirilmesi amaçlı bu iki önemli eserimizin yurt içi ve yurt dışı tanıtımları olacaktır. Projemizle ilgili nihai gelişmeler hakkında önümüzdeki günlerde alacağımız bilgiler sizlerle paylaşılacaktır. Bu projenin hazırlanmasında emeği geçen Çatalca Proje Ekibimizin tüm çalışanlarına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

Bir ucu Silivri'den başlayan ve diğer ucu Çatalca Evcik Plajında son bulan dünyanın üçüncü büyük savunma duvarı olan Anastasios Surları böylelikle kültürel bir proje ile gündeme gelmiş oluyor. Silivri Tarih Derneği olarak bu projede emeği geçen her kurumu ve şahsı kutluyor, başarılar diliyoruz.






114 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page