top of page

Ahmet Can UYSAL ile SÖYLEŞİ - İMZA GÜNÜ

Uzun bir aradan sonra tekrar buluşuyoruz..

 

Silivrili araştırmacı yazar Ahmet Can UYSAL'ın yeni çıkartmış olduğu " Trakya'da Bir Liman Kenti - Selymbria " kitabının söyleşisi ve İmza günüyle birlikte takipçilerimiz ve kentlilerimizle bir araya geliyoruz.


Trakya'da Bir Liman Kenti Selymbria

Özellikle pandemiden sonra gerçekleştirdiğimiz panel, söyleşi ve imza günü etkinliklerinin ardından halkımızdan aldığımız olumlu geri dönüşler neticesinde bunu sürdürmeye devam ediyoruz.

 

Yeni çıkan kitabının önsözünde Silivri tarihine merakının " Kuvvacı Dr. Aziz Bey Eski Silivri " kitabıyla başladığını ifade eden Ahmet Can UYSAL, Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivlerinde yaptığı uzun araştırmalar sonucunda Silivri'ye ait Temettuat Defterine denk geldiğini ve büyük şaşkınlık yaşadığını belirtmekte, Silivri'nin eski fotoğraflarından daha farklı bir Silivri gördüğünü belirtmiştir. Bu serüvenle yola çıkmış olan yazarımız bu araştırmalar bütününü bir kitapla taçlandırmış, Silivri tarihine kalıcı bir miras bırakmıştır.

 

Bizler de hem Ahmet Can UYSAL'ın büyük emek vererek hazırladığı kitabı için bir imza günü hem de bir söyleşi düzenleyerek bu emeklere teşekkür etmek istedik. Aynı zamanda resimlerden daha farklı görülen bu kentin tarihi belleğini konuşmak üzere bir araya geleceğimiz söyleşide mahalle mahalle eski bir  Silivri hikayesi anlatacağız.

 

20 Ocak 2024 Cumartesi günü Saat: 14:00'te Fatih mahallesindeki binamızda, Ozan Kitabevi ve derneğimizin ev sahipliğinde buluşuyoruz. Hem konuşacağımız hem de kayıt altına alacağımız bu Söyleşi ve İmza Gününe tüm halkımızı davet ediyoruz.

 

Görüşmek Üzere


Ahmet Can UYSAL - ARAŞTIRMACI YAZAR


20 OCAK 2024 Cumartesi - 14.00

Fatih Mahallesi Kırkale Kapısı Sok No:9 - Silivri/İSTANBUL



Söyleşi Afişi

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page